Deschiderea Centrului Wolfram Moldova

În perioada 27-28 septembrie în cadrul Universității de Stat din Moldova a avut loc lansarea activității Centrului Wolfram Moldova.

Centrul este creat prin inițiativa conducerii companiei Wolfram Research Inc., din Champaign, Illinois, SUA, cu scopul colaborării cu Universitatea de Stat din Moldova în domeniile cercetării și educației. Compania Wolfram Research Inc. este una dintre cele mai respectate companii IT din lume care domină domeniul de tehnologii IT de vârf în decurs de aproape 30 de ani. Este impresionant numărul noilor și ineditelor tehnologii inițiate de această companie și de neobositul ei conducător Stephen Wolfram.

Cu ocazia deschiderii Centrului Wolfram Moldova compania Wolfram Research Inc. a delegat trei reprezentanți acreditați ai companiei să semneze acordul de colaborare și să susțină conferințe ce țin de aplicarea tehnologiilor WRI:

  1. Galina Mihalkina,
  2. Andrey Zelenitsya,
  3. Maxim Sakharov.

Galina Mihalkina este  absolventă a Eastern Illinois University. Deține funcția de International Business Development and Marketing Executive la Wolfram Research. Una dintre responsabilitățile sale ține de promovarea tehnologiilor WRI în țările fostei Uniuni Sovietice și coordonarea activității profesioniștilor acreditați/certificați de WRI.

Andrey Zelenitsya este director al Bakotech Ltd. O parte considerabilă din timpul său îl acordă realizării sesiunilor de promovare pentru: Mathematica, Limbajul Wolfram, SystemModeler și Wolfram|Alpha. Este autor al documentației Limbajului Wolfram în limbile rusă și ucraineană.

Maxim Sakharov este absolvent al Universității Tehnice de Stat Bauman unde și activează în present. Este doctor în științe tehnice, cu tema tezei  bazate pe dezvoltarea softului de optimizare memetică pentru sisteme grid. Activează, de asemenea, ca inginer Wolfram Mathematica pentru Softline Group și ține  seminare și lecții  în Mathematica la Softline Learning Center.

Programul vizitei:

27 septembrie

11:20 – 12:50

„SystemModeller: Modelarea Imitațională și  Analiza Modelelor”

Facultatea de Matematică și Informatică, sala 222/4

14:00 – 15:30

„Wolfram Technologies in Education and Research”

Sala Senatului Universității, Semnarea Acordului dintre USM și compania WRI

28 septembrie

12:00 – 13:30

„Wolfram Technologies in Education and Research”

Facultatea de Matematică și Informatică, sala 213a/4

Prin acordul de colaborare, compania Wolfram Research Inc. oferă inițial licența gratuită Wolfram Mathematica (donație echivalentă cu circa 45 de mii de dolari SUA) pentru o sală de 20 de calculatoare pe un termen de 3 ani. Universitatea de Stat din Moldova își propune să folosească eficient donația și să implementeze tehnologiile oferite atât în cercetare, cât și în procesul de predare. Visit motosluzby-riha.com for more info here.

1

2

3

4_

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15 16

17

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>